עוגת גבינה אפויה קלאסית

 

אופן הכנה:

מפרידים ביצים , את החלבונים)לבן( שמים בקערה של המיקסר  את החלמונים)צהוב (ששמים בקערה נפרדת גדולה.

אל הקערה עם החלמונים מכניסים את הגבינות , 1 כוס סוכר, גרידת לימון, והווניל .

מערבבים עם מטרפה

מוסיפים את היבשים  )קמח+ קורנפלור+ טפיוקה(

לאחר מכן מוסיפים את החלב והמסה מתאחדת, בסוף בזרם איטי מוסיפים את החמאה המומסת.

מתחילים להקציף  את החלבונים יחד עם הכוס סוכר שנותרה מקציפים עד שנהיה עננים לבנים שהקצף לא יהיה חזק מדי )מקור רך( לאחר מכן מקפלים לתערובת שבקערה בעדינות.

משמנים את הרינג עם חמאה רכה ומצפים אותה בסוכר  זה עוזר לעוגה לעלות 

חותכים נייר אפייה בצורת עיגול מניחים את הבצק הפריך האפוי בפנים סוגרים הכל עם נייר כסף מסביב  בשביל להיות בטוחים שהמים לא יחדרו לעטוף גם בניילון נצמד! 

מכניסים לתנור  את העוגות בתבנית עמוקה וממלאים אמבט מים חיים בתבנית  עצמה.

טיפים:

*גבינה בטמפ' החדר ) שעתיים לפחות מחוץ למקרר(

*   תבנית עם מים רותחים בתחתית לאדים

*   לשמור על טמפ' התנור ובמידה והעוגה משחימה יותר מדי לשים מעלייה נייר אפייה

*   קמח טפיוקה שומר על הנוזלים של הגבינה שהתחתית לא תהיה רטובה לגמרי אחרי יום   אפיה: 

להכניס לתנור בחום 230 מעלות סטטי. עם אמבט מים חמים לאחר שהעוגה מקבלת צבע חום למעלה בערך 20-10 דק תלוי בתנור שלכם.

להוציא את התבנית לעבור עם סכין מסביב לעוגה ולהחזיר על חום 170-160 לעוד 50-45 דק'

המידע שייך לשני קידר בלבד, ומיועד לשימוש עצמי בלבד אין לצלמו לשכפלו להעתיקו ולפרסמו או ללמדו במקומות אחרים 

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. חנה כהן

    שני בוקר טוב
    ברובריקה של מתכון עוגת גבינה לא רואה את החומרים רק את אופן ההכנה
    תודה רבה.

  2. פנינה

    מה הכמויות

כתיבת תגובה